Benefietconcert

Vanaf eind 2007 tot begin april 2010 is door orgelmakerij Reil te Heerde een succesvol ‘conserverend herstel’ van het Kam-orgel uitgevoerd. De klank is aanzienlijk verbeterd, met behoud van het unieke karakter. Ook de speelaard is beter geworden.

Dit herstel omvatte echter niet de restauratie van de balgen. Deze laatste fase van het herstel zal nu spoedig plaatsvinden en gaat ongeveer € 105.000,00 kosten. Een groot deel hiervan zal door de kerkelijke gemeente moeten worden bekostigd.

Om ook een bijdrage te leveren aan deze kostbare restauratie gaat de Werkgroep Muziek een benefietconcert organiseren.

De organisten André Keijzer, Johan den Hoedt en Cor Ardesch zullen aan dit concert belangeloos meewerken.

Voor dit concert kunnen verzoeknummers uit alle stijlperioden van de orgelmuziek opgegeven worden. Uit de verzoeken zullen de drie organisten een evenwichtig programma samenstellen.

De indieners van een uitgekozen verzoeknummer hebben gratis toegang tot het benefietconcert, dat op vrijdag 18 oktober 2019 wordt gegeven. Toegangsprijs is € 15,00 (incl. koffie).

Op de website www.grotekerk-dordrecht.nl/werkgroep-muziek staat een formulier, waarop een verzoeknummer aangegeven kan worden. Met de volgende voorwaarden moet rekening gehouden worden:

– de lengte van een compositie mag maximaal 10 minuten zijn,

– een verzoeknummer dient vóór 31 augustus 2019 te worden ingediend.


Naar het overzicht
Datum
:
18 oktober 2019
Tijd
:
20:00 - 21:30
Locatie
:
Grote Kerk Dordrecht